Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Presenten el Pla estratègic de cultura de la ciutat de Lleida, que finalitzarà el gener de 2018

Ros: “Fer el salt de la difusió cultural a la indústria cultural és un objectiu estratègic com a ciutat”

Àngel Ros, Pla estratègic de cultura de la ciutat de Lleida
L’alcalde de Lleida ha presentat a prop d’una seixantena de persones que han assistit representant les entitats culturals de Lleida en què consistirà el procés d’elaboració del Pla estratègic de cultura de la ciutat de Lleida. (Foto: Hermínia Sirvent)
La Paeria impulsa el Pla estratègic de cultura de la ciutat de Lleida, que serà l’instrument que contribuirà a guiar la vida cultural de la ciutat en els propers anys. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat per la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha presentat a prop d’una seixantena de persones que han assistit representant les entitats culturals de Lleida en què consistirà el procés d’elaboració d’aquest Pla, que anirà a càrrec de l’empresa ICC Consultors Culturals, el director de la qual, Xavier Fina, també ha assistit a la presentació.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que els objectius del Pla s’han de fixar entre tots els agents implicats però ha destacat que el principal objectiu estratègic com a ciutat i que proposa la Paeria és “fer el salt de la difusió cultural a la indústria cultural”. El paer en cap ha explicat que “Lleida en aquests moments ja està avançant en ser un centre difusor de la cultura, hem començat amb produccions musicals, literàries i d’arts plàstiques i, ara, hem fet el gran salt en el món audiovisual amb el Centre Experimental de Cinematografia i Arts Visuals de Catalunya i en el món teatral i arts escèniques fa anys que estem fent creació cultural, amb deu companyies que han sortit de l’Aula Municipal de Teatre. Tot això són exemples que ja caminem en aquest sentit però ara hem de ser forts i representatius a Catalunya en la indústria cultural”.

Des de la Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de l’Ajuntament de Lleida s’inicia el procediment per dur a terme el Pla de cultura de la ciutat de Lleida. Xavier Fina ha explicat que es tracta de la redacció del document operatiu que “ha de convertir-se en un dels principals referents per al sector de la cultura, amb la qual cosa és important la contribució de tots en la seva elaboració”, que ha posat de relleu, a més, que “una de les finalitats del document és que garanteixi una perspectiva més àmplia a l’hora de definir els objectius i les prioritats en matèria cultural de la ciutat”.

Els principals objectius són la participació i la planificació estratègica. En el cas de la participació, garantint el protagonisme del sector i la ciutadania; a més, ha de servir també per connectar i posar en comú els agents implicats en el sector cultural creant xarxa. Quant a la planificació estratègica, el Pla ha de definir un full de ruta i realitzar una anàlisi prèvia de la realitat cultural del territori i els reptes que es plantegen. Finalment, el Pla ha de dotar l’Ajuntament de Lleida de noves eines per gestionar l’estratègia cultural de la ciutat.

El Pla estratègic de cultura de la ciutat de Lleida partirà de la integració de diversos agents culturals en aquest projecte comú, que s’implicaran no només durant el procés d’elaboració del Pla, sinó també durant la seva implementació. Així, el document, que ha de permetre gestionar el present i projectar el futur, contempla les fases de preparació amb la constitució d’un equip tècnic; una segona fase d’anàlisi, amb la qual cosa es important un diagnòstic participatiu; una tercera fase de definició  d’estratègia, i una fase final de tancament i redacció del document final. Es preveu que el document es finalitzi el gener de 2018.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat