Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú acusa tretze càrrecs electes de beneficiar-se de multes prescrites

Entre ells hi hauria quatre regidors actuals de l'Ajuntament de Lleida

Comú de Lleida, multes
El Comú ha fet públic que almenys tretze càrrecs electes, entre ells quatre regidors actuals, s'haurien beneficiat de multes prescrites. (Foto: Comú de Lleida)
El Comú de Lleida ha tingut accés a documentació que demostraria que han prescrit multes d'almenys quatre regidors de l'actual Paeria. Segons la informació consultada, s'haurien beneficiat de multes caducades -sent càrrecs electes- almenys dotze regidors i exregidors de l'Ajuntament de Lleida i un diputat per Lleida al Congrés.

En total, l'agrupació d'electors disposa de 57 multes prescrites d'entre 40 i 200 euros. Per tant, si a banda de les que han prescrit s'hi afegissin multes donades de baixa per altres motius, caldria sumar-ne 14 més. En la informació a la que han tingut accés hi hauria multes prescrites de càrrecs electes de cinc formacions polítiques: PSC (vuit càrrecs electes), CiU (dos), ICV (un), PP (un) i ERC (un).

Tot i això, el Comú reconeix que no poden comprovar si totes les multes rebudes són verídiques, ja que "l'equip de govern segueix incomplint la resolució 98/2017 de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP), que ens dóna dret a accedir a la relació de les sancions imposades per la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser donades de baixa per prescripció o per qualsevol altre motiu entre 2006 i 2016". 

El Comú de Lleida considera que -fins i tot en una mostra de multes que és limitada i parcial- s'evidencien molts dubtes sobre la gestió que han fet els governs de la ciutat sobre les multes de trànsit. Hi ha casos en què han prescrit fins a 10 multes a una sola persona en vint mesos, "fet que ens porta a pensar que podríem estar davant d'una possible eliminació sistemàtica de sancions via prescripció". "L'equip de govern ha de facilitar a la ciutadania i a tots els grups municipals la informació, indispensable per determinar si hi ha pogut haver alguna vulneració del principi d'igualtat i poder emprendre, si s'escau, les accions que pertoquin", afegeixen els regidors del Comú.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat