Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'aeroport de Lleida-Alguaire acull la quarta edició del festival aeri Lleida Air Challenge

La festa se celebra aquest diumenge i compta amb tres patrulles acrobàtiques internacionals i la participació total de més de 40 aeronaus

Lleida Air Challenge 2016, aeroport de Lleida-Alguaire
L'aeroport de Lleida-Alguaire tornarà a acollir el festival aeri. (Foto: Lleida Air Challenge)
L'aeroport de Lleida-Alguaire acull aquest diumenge la quarta edició del festival aeri Lleida Air Challenge, que inclou en el seu programa una dotzena d'activitats relacionades amb l'aviació per tal de donar a conèixer a tots els públics un ventall divers de modalitats de vol. Una de les principals novetats és l'increment de les exhibicions acrobàtiques; concretament, hi participaran tres formacions internacionals: la patrulla francesa Reva i les italianes Wefly Team i BlueCirce. A banda d'aquestes acrobàcies en formació, també n'hi haurà diverses d'individuals, com les dels reconeguts pilots Manuel Rey, component de la patrulla acrobàtica espanyola Jacob 52, i Jorge Macías, campió d'Espanya el 2012 en categoria de vol avançat.

La resta d'activitats previstes són carrusels d'autogirs (amb el campió del món Marcos Chulia), planadors, ultralleugers, espectacle pirotècnic amb trikes, avions del Parc Aeronàutic de Catalunya, avions vintage i helicòpters i exhibicions d'aeromodels clàssics i drons. Per al seguiment de tots aquests actes els assistents disposaran d'una pantalla gegant i la narració didàctica d'speakers professionals. Per als infants s'han previst inflables i tallers.

Una altra de les novetats del festival serà l'exposició estàtica d'una quinzena d'avions de diferents tipus a la zona del públic per tal que els assistents puguin conèixer de prop els aparells. Aquesta mostra complementa la fira comercial, que comptarà amb una vintena d'expositors relacionats directament amb el món de l'aeronàutica, com ara aeroclubs d'arreu de Catalunya i empreses de formació de pilots. Tant la fira com l'exposició estàtica d'aparells es podran visitar dissabte a la tarda i diumenge durant el festival.

Enguany el festival vol donar a conèixer les possibilitats que tenen les persones amb mobilitat reduïda per dur a terme activitats aeronàutiques. En aquest sentit, dos dels tres pilots de la patrulla acrobàtica Wefly Team tenen aquest tipus de discapacitat. També es podrà veure el vol d'un planador adaptat i pilotat per una persona amb mobilitat reduïda.

La tarda del dissabte estan previstes diverses ponències sobre projectes relacionats amb la igualtat d'oportunitats, l'accessibilitat i la integració de les persones amb discapacitats en les activitats aeronàutiques, la certificació i preparació d'aeronaus adaptades o l'obtenció de la llicència de pilot de planador per part de les persones amb discapacitat motora, entre d'altres. Les ponències aniran a càrrec de representants d'entitats i empreses que treballen en aquest àmbit, com ara Aviación sin Fronteras, Vols per a tothom, Temyque (Tengo Esclerosis Múltiple y Qué), Club Las Sillas Voladoras, Senasa (Sociedad Estatal para las Enseñanzas Aeronáuticas), Aircatfly, Fly-Pyr i We Fly Team.

El Lleida Air Challenge se celebrarà entre les 10 i les 14 hores. L'entrada té un preu de 5 euros, excepte per als menors de 12 anys, que tindran l'accés gratuït.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat