Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Serrat brinda l'honoris als que han fet de cantar i escriure cançons la seva vida

"Ningú no canta malament, hi ha qui canta diferent, però no es refiïn dels qui no canten"

Joan Manuel Serrat, Universitat de Lleida
Serrat, investit doctor honoris causa per la UdL. (Foto: Universitat de Lleida)
"Estic segur que em concedeixen aquest doctorat per reconèixer l'obra d'un individu, però fent-ho estan reconeixent un col·lectiu de dones i homes que han fet de l'ofici de cantar i d'escriure cançons la seva vida"; d'aquesta manera, Joan Manuel Serrat rebia el 42è doctorat honoris causa que atorga la Universitat de Lleida, el segon a un cantautor -l'any 2009 el va rebre Maria del Mar Bonet-, que ha agraït a la institució haver valorat "aquesta parcel·la de la poesia que és la cançó popular".

Serrat, amb més de cinquanta anys de carrera, s'ha definit com un treballador de les paraules. "Tot el que he estat capaç de fer ho he fet a força de treball, perquè de les muses, benvingudes quan arriben, no me'n refio gens", ha dit en un Auditori Enric Granados ple de gom a gom.

El cantautor del Poble Sec però nascut al Guinardó ha fet un breu repàs a la seva vida fins que va arribar a ser cantant professional, carregat d'anècdotes. Ha encoratjat la gent a cantar, a no deixar de fer-ho, perquè és un exercici saludable: "Ningú no canta malament, hi ha qui canta diferent, alguns molt diferent, però no se'n refiïn dels qui no canten". 

Joan Manuel Serrat, que ha estat apadrinat per la vicerectora Neus Vila, ja compta amb doctorats honoris causa d'universitats de Mèxic, Argentina i de l'Estat espanyol: la Miguel Hernández d'Elx, la Complutense de Madrid i la Pompeu Fabra. Entre els guardons que ha rebut al llarg de la seva trajectòria destaquen la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya, la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball que concedeix el Consell de Ministres, dos premis Ondas, un Grammy Latino, el Premi Ciutat de Barcelona i la Medalla d'Or de la ciutat comtal.

Durant l'acte s'han pogut escoltar alguns dels temes més emblemàtics de Serrat, com ara "Paraules d'amor" o "Pare", interpretats per Unicorn, la Coral Shalom i Ensemble UdL.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat