Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ERC Lleida demana més control a l'execució dels pressupostos municipals i més participació ciutadana

El partit liderat per Carles Vega espera retornar a l'Ajuntament de Lleida amb "més força" que abans

ERC,ERC Lleida,polítics,Carles Vega,
Equip d'ERC Lleida. (Foto: Ares Valdés)
L’alcaldable d’ERC a Lleida, Carles Vega, ha insistit en la creació d’uns mecanismes per tal de controlar l’execució dels pressupostos municipals, ja que és tan important la seva aprovació com la manera com s’acaben duent a terme. “La paraula transparència ha perdut ja el seu sentit i ja és hora que la puguem veure reflectida en la confecció i en el control dels pressupostos”, ha explicat Vega aquest matí durant l’esmorzar que ha tingut lloc amb els periodistes.


Així mateix, ha destacat la importància de la participació ciutadana a l'hora de confeccionar aquests pressupostos, “perquè els ciutadans sàpiguen en què s’inverteixen els diners i, també, perquè puguin fer propostes”. També ha demanat que aquest sigui l’últim any que “es facin pressupostos amb aquesta mentalitat tancada”. Respecte a l’increment del pressupost municipal d’un 2%, Vega ho ha atribuït a la recaptació que ha dut a terme l’Ajuntament de Lleida amb les multes de tràfic.

El repte d’Esquerra Republicana continua sent retornar a l’Ajuntament de Lleida, però aquest cop “amb força”. “Partim de zero i qualsevol augment serà positiu”, ha explicat Vega, tot i que ara mateix no es conforma amb els quatre diputats que, segons l’enquesta que va realitzar la cadena radiofònica Ua1 fa unes setmanes, tindria si se celebressin ara les eleccions municipals. De cara a les municipals, ERC pretén incrementar notablement el nombre de llistes a les terres de Lleida.

Respecte als pressupostos de la Generalitat, el representant d’ERC al Parlament de Catalunya, Josep Cosconera, ha explicat que “es tracten d’uns pressupostos molt ajustats, on el 72% es destina a serveis socials i amb la resta, hi ha molt poc marge d’actuació per fer inversions a Lleida i a Catalunya”. Així mateix, ha indicat, que tot i que ERC presenti una esmena a la totalitat dels pressupostos per negociar-los, “no vol dir que els aprovem”. Cosconera creu que aquesta acció serveix per poder millorar un text alternatiu i adequar així un espai per presentar esmenes.

El Comú de Lleida presenta moció conjunta per denunciar els pressupostos de 2015

D’altra banda, el Comú de Lleida, juntament amb alguns grups polítics de la ciutat, ha presentat aquest dilluns al matí una moció conjunta per denunciar que els pressupostos municipals de 2015 elaborats pel govern d'Àngel Ros s'han presentat fora de termini i per demanar que, atès que incompleixen la llei, siguin prorrogats els de l'exercici anterior mentre els nous comptes no s'aprovin definitivament i es publiquin al BOP conforme a la llei. Més de vint persones, a títol individual, l'han presentat ja durant el matí, i el termini per fer-ho resta obert fins al Ple extraordinari de pressupostos d'aquest dimecres.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat