Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria adjudica el projecte de camins escolars dels centres de la zona del barri de la Universitat

Amb un pressupost de 50.000 euros, s’actuarà als col·legis Sant Jaume, Santa Anna i Dominiques amb l’objectiu de millorar la seguretat dels infants i les seves famílies en les rutes que realitzen diàriament per anar a l’escola

Àngel Ros, Fèlix Larrosa, Sara Mestres, camins escolars
Ros, Larrosa i Mestres es van reunir amb responsables de les escoles Sant Jaume-Les Heures, Santa Anna i Dominiques per treballar conjuntament el projecte. (Foto: Hermínia Sirvent)
L’Ajuntament de Lleida ha adjudicat a l’empresa Transports i Excavacions Teixidó, SA el projecte de camins escolars dels centres de la zona del barri de la Universitat per un import de 49.766,10 €. En concret, es desenvoluparà a l’escola Sant Jaume Les Heures, Santa Anna i Dominiques (FEDAC Lleida) i dóna continuïtat a la tasca de reforç de seguretat dels entorns escolars ja realitzada per l’Ajuntament de Lleida al barri de Cappont, a les escoles Camps Elisis, Francesco Tonucci i Frederic Godàs. El projecte, que s’ha treballat conjuntament amb els centres escolars, té com a objectiu millorar la seguretat dels infants i les seves famílies en les rutes que realitzen diàriament per anar a l’escola. Els camins escolars incideixen també en l’urbanisme amb millores a les voreres, plantació d’arbres i mobiliari urbà.

En les escoles del barri Universitat l’actuació a l’espai públic es farà a l’estiu, que és quan els centres estan tancats, per facilitar la convivència entre els usuaris i les obres. El procés, però, comença ara i s’estarà tot aquest any treballant- hi, fins que finalitzarà amb el marcatge dels itineraris. Cruïlles, parades d’autobús, passos de vianants i aparcaments s’aniran implementant al llarg de tot l’any, però les actuacions immediates al voltant de les escoles es concentraran durant els mesos d’estiu.

A l’escola FEDAC Lleida s’actua en una superfície de 170 m2, construint un pas elevat davant de la nova porta d’entrada i sortida ubicada al carrer Magí Morera amb el carrer Torres de Sanui. Així mateix, també es formaran toperes a la cantonada del carrer Magí Morera (parells) amb el carrer Vallcalent. Al col·legi Sant Jaume s’actua en una superfície de 130 m2, ampliant la vorera 2 metres davant de la porta d’entrada i sortida del centre. A més, es plantaran cinc arbres, s’instal·laran quatre aparcabicis i quatre bancs. Al col·legi Santa Anna s’actua en una zona de 160 m2, en què s’amplia la vorera entre 0,90–1,80 metres davant de les portes d’entrada i sortida del col·legi, al carrer Canonge Brugulat.  

En la zona del barri de la Universitat també hi ha el col·legi Episcopal, que ja va ser objecte d’una actuació semblant amb una resolució dels temes d’accessibilitat, rebaix de voreres i vianalització progressiva de diferents espais (per prioritzar anar a peu, en bicicleta o transport públic) i amb la creació d'una zona 30 a tot l’entorn escolar per reduir la velocitat dels vehicles, dotant l’espai de mobiliari urbà (bancs per seure mentre s’espera els nens i les nenes) i arbrat, que crea un entorn agradable i contribueix directament al medi ambient i la sostenibilitat. El projecte de camins escolars tindrà continuïtat i s’anirà realitzant barri a barri, ja que es va desenvolupant per fases: es fan enquestes a les escoles, s’estudien els horaris, les rutes d’origen i destí, s’avalua el pla d’accessibilitat i l’estat actual de voreres i cruïlles, entre d'altres.

Properament, l’Ajuntament de Lleida adjudicarà el projecte de millora de la mobilitat del Centre Històric. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat