Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’oposició municipal carrega contra Àngel Ros

L’acusen de mentir i ocultar informació sobre el solar de la Llotja i la gespa del Camp d’Esports, però l’alcalde assegura que les gestions municipals han estat “impecables i ajustades a llei” en ambdós casos

Comissió de Transparència, Ajuntament de Lleida, La Paeria
La Comissió de la Transparència es va reunir per tractar els temes de les dues torres annexes a la Llotja i la gespa del Camp d’Esports. (Foto: Arxiu)
Si el mes passat va ser Àngel Ros qui anunciava que tornaria a encapçalar la llista del PSC a la capital del Segrià en les eleccions municipals de 2019, poc després era el president del grup del PDECat a la Paeria, Toni Postius, qui confirmava que disputaria de nou l’alcaldia de Lleida al “socialista”. Segons Postius, està disposat a abanderar les “ganes de canvi” que es perceben a la ciutat de Lleida després de “gairebé quaranta anys de governs del PSC”.


El Comú de Lleida no es vol quedar enrere en aquesta prematura carrera electoral i denuncia que Alcaldia ha gastat des de 2006 via bestreta o avançament de la caixa fixa fins a 460.030 euros. D’entre les despeses, la formació destaca factures per un total de 96.902 euros en benzina, 92.568 euros en restauració, 54.820 euros en autopistes, 4.434 euros en tiquets d’aparcament i una quantitat similar en taxis, 3.645 euros de despesa informàtica i més de 1.500 euros en diaris.
 
També denuncia que, “a través de la contractació, la Paeria està afavorint una economia poc transparent i sense cap vocació de promoure canvis en un model econòmic esgotat i creador de desigualtats”. L’agrupació d’electors assegura que durant l’any 2016 l’Ajuntament va fer 389 contractes per un valor de 27,28 milions d’euros, un 73,2% (285) dels quals sense procediment obert.

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC-Avancem acusa Ros i el president del Centre de Negocis i Convencions (CNC), Rafel Peris, d’ocultar informació pel que fa al compliment del contracte de venda del solar annex a la Llotja. Els republicans denuncien que es va amagar informació conforme s’estava negociant un projecte de construcció sobre el solar i culpen Ros de mentir, ja que quan se li va preguntar en el Ple sobre la situació del solar l’alcalde hauria afirmat que no hi havia cap negociació amb cap entitat per dies després reconèixer que les negociacions ja s’estaven duent a terme.

Finalment, la Crida-CUP ha posat en qüestió l’obra de la gespa al Camp d’Esports en considerar que s’ha produït una “deixadesa de funcions” per part de l’Ajuntament, ja que no hauria supervisat el plec de condicions ni l’adjudicació del contracte per substituir la gespa.

Ros, en canvi, insisteix que la gestió de la Paeria sobre aquests dos temes ha estat impecable administrativament i ajustada a la llei.

La pregunta que ens hem de fer a continuació és: a quin dels dos bàndols donarà la raó la ciutadania el 2019? 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat