Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ivan Espílez i Rosamari Carulla conquereixen la Pujada a la Seu Vella

Prop d’un miler d’atletes, comptant els corredors de la cursa de 10 quilòmetres i les curses escolars, s’han donat cita en la prova atlètica

Ivan Espílez, atletisme, Seu Vella, Lleida
Moment en què Ivan Espílez arriba a la Seu Vella. (Foto: Inter5)
La Pujada a la Seu Vella, la prova atlètica amb més història i més emblemàtica de la ciutat de Lleida, ha celebrat una nova edició, i ja en van 34. Ho ha fet en el seu marc tradicional i sota una distància única, els 10 quilòmetres, que han estat puntuables per a la Lliga Ponent. La cursa atlètica ha tingut com a guanyadors Ivan Espílez i Rosamari Carulla, que han estat els més ràpids dels prop d’un miler d’atletes que ha aplegat la jornada, comptant també les curses escolars.

Començant per la prova masculina, Espílez, tot un clàssic de l’atletisme lleidatà, ha marcat un temps de 32.35, amb el qual l’atleta de l’AE Ekke ha superat Ricard Pastó (AA Xafatolls), segon amb 32.54 i que ha dominat la primera part de la cursa, i Antoni Carulla (CE Querol), tercer amb 34.22. Com és habitual, la Pujada ha estat marcada per la duresa, no pas pel fred, que no era massa intens, però sí per l’ascens final de retorn a la Seu Vella, amb el carrer Cavallers i la pujada final fins al símbol més emblemàtic de Lleida.

En dones, la vigent campiona de la Lliga Ponent, Rosamari Carulla (La Guineu), ha guanyat amb un crono de 38.55 que li ha permès situar-se pel davant de Yolanda Cebrián (Last Zankada), amb 41.39, i de Gemma Bonjorn, amb 43.35, que l’han acompanyat al podi.

La Pujada a la Seu Vella és una cursa popular d'atletisme fundada el 1981 per Joan Moraño. Els orígens vénen donats arran que al Joan se li va ocórrer pujar corrent fins a la Seu Vella i va pensar que seria molt bonic per a la ciutat de Lleida crear una cita on la meta fos la catedral. Els començaments, però, no van ser fàcils, i a la seva primera edició, el desembre d’aquell 1981, només la van secundar uns 40 corredors.

Poc a poc, però, la Pujada a la Seu Vella va anar guanyant adeptes i avui dia és la carrera amb més història de la ciutat de Lleida, ja que és la prova atlètica més antiga que s’hi celebra i segueix dirigida pel mateix fundador, Joan Moraño, que ha vist com en els darrers anys se superaven el miler d’atletes. A més, en aquesta edició la Pujada ha estat més especial que mai pel Joan Moraño, perquè ha estat la primera edició que ha hagut d’afrontar sense la inestimable ajuda de la seva dona, l’Hortènsia, desapareguda recentment i a la qual s'ha rendit un merescut homenatge en forma de minut de silenci.

Enguany, a més, la Pujada a la Seu Vella ha col·laborat amb La Marató de TV3; és per això que per cada inscripció s’ha destinat 1 euro a la causa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat