Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Finalitza la fase de presentació del procés de pressupostos participatius a la ciutadania

La reunió a la Bordeta va cloure aquesta fase, en què s’han exposat els detalls del procés als catorze consells de zona i Sucs i Raimat

Ajuntament de Lleida, La Paeria, pressupostos participatius
La Paeria finalitza a la Bordeta la fase de presentació del procés de pressupostos participatius a la ciutadania. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’Ajuntament de Lleida ha finalitzat la fase de presentació del pressupostos participatius al conjunt de la ciutadania amb l’última reunió que ha tingut lloc aquest dijous a la Bordeta. En aquesta sessió es van convocar les entitats i les persones integrants dels consells de zona de Cappont, Bordeta i Magraners. D’aqueta manera, s’ha donat a conèixer el procés als catorze consells de zona de Lleida ciutat i a les dues entitats municipals descentralitzades, Sucs i Raimat.

La Paeria ha posat en marxa aquesta iniciativa pionera perquè la ciutadania pugui participar i escollir les obres i les inversions a executar enguany a la ciutat per un valor d’1 milió d’euros. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, ha posat en valor la posada en marxa dels pressupostos participatius, ja que aquest procés generarà sinèrgies positives, en la mesura que acostarà la democràcia a la ciutadania i promocionarà que es coresponsabilitzi en la presa de decisions sobre quin model de ciutat prefereix.

En les sis sessions informatives que s’han realitzat s’ha contextualitzat l’acord municipal que ha fet possible posar en marxa per primera vegada a Lleida uns pressupostos participatius. L’explicació ha detallat els aspectes relacionats a la forma de participació, els terminis, la redacció dels projectes, els tipus de projectes que poden optar a ser escollits, qui podrà votar, en quins llocs i en quines modalitats, en quines dates s’ha previst fer les votacions, tant presencialment com electrònicament, i els mecanismes d’informació que s’han posat a disposició de la ciutadania.

En aquesta primera experiència de pressupostos participats s’ha previst que la ciutadania pugui seleccionar un o varis projectes majors fins a un màxim de 200.000 euros, alhora que també diversos projectes menors (garantint-ne almenys un de fins a 50.000 euros per a cadascuna de les catorze zones de la ciutat i les EMD de Raimat i Sucs) fins esgotar el màxim dels 800.000 euros de la partida.

Finalitzada la fase de presentació, els consells de zona seran convocats novament entre el 12 i el 29 de juny per debatre les propostes que s’hagin presentat. Aquest serà el pas previ de l’inici del treball de la comissió tècnica de valoració, que haurà de verificar que les propostes compleixin els requisits de la convocatòria abans de penjar-les en un web municipal perquè puguin ser consultades i, posteriorment, votades per la ciutadania. La votació es podrà fer electrònicament entre l’1 i l’11 de setembre i presencialment als centres cívics municipals durant els dies 12, 13, 14, i 15 de setembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat