Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida estrena la versió actualitzada de l'òpera 'Goyescas', la producció més ambiciosa de l'Any Granados

Ros diu que aquesta estrena demostra la importància de Lleida dins de la indústria cultural del país

Goyescas
Una òpera escenificada amb 130 persones a l'escenari. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assenyalat que aquest diumenge era dia gran per la ciutat en valorar la importància de l’estrena de l’òpera escenificada Goyescas al Teatre de la Llotja, que s’ha rendit a l’acte més important dels programats en l’Any Granados. “L’estrena de l’opera Goyescas demostra el paper que representa Lleida en la producció cultural del país. L’esdeveniment que hem viscut és comparable al del dia de la inauguració de la Llotja, quan la companyia del Liceu va representar Il Trovatore. Si llavors va ser un fet important dins de la difusió cultural, l’acte d’avui també ho és en l’àmbit de la producció. És molt significatiu que des de la Paeria, en col·laboració amb la resta d’institucions i comptant amb el talent de creadors artístics de les nostres terres, haguem pogut aconseguir aquest projecte, que demostra la importància de Lleida en la producció de la indústria cultural del país”, ha dit.

Goyescas és una òpera escenificada amb 130 persones a l’escenari. La producció ha estat impulsada per l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb l’IEI de la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’òpera, que forma part de l’Any Granados, és la més multitudinària –pel volum de persones que implica- i una de les activitats principals de les previstes per homenatjar el compositor lleidatà. Amb un repartiment majoritàriament lleidatà, només a excepció del Cor Bruckner, aquesta ha estat una aposta per mantenir viva la figura del compositor nascut a Lleida.

L’objectiu de la producció no ha estat tan fer una recreació històrica sinó actualitzar l’òpera més coneguda del repertori de Granados des d’una visió contemporània, segons els promotors.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat