Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Entrevistes

“No necessito actuar en un estadi amb molta gent o guanyar un disc de platí, a mi això no em fa feliç”

Lidia Guevara Cantant

Lídia Guevara,concert,7accents
La cantant Lídia Guevara, durant l'actuació que va realitzar en la presentació de 7accents. (Foto: Imma González)
Ares Valdés. Com està anant la promoció del nou disc, Héroe del universo?
Lidia Guevara. M’estic movent més per plataformes digitals que no pas per ràdios. Sí que tinc una plataforma amb algunes emissores on he tingut molt bona crítica, com per exemple Radio 3. Em fa il·lusió perquè és una ràdio que consumeixo, però sobretot perquè estic fent feina personal de xarxa, les fórmules estan canviant. No hi ha gaires espais televisius ni radiofònics dedicats a la música, i els que hi ha no connecten amb el que vull fer i el que sóc. Penso que ara la millor promoció és el tu a tu.

A. V. Què és el que vols?

« Busco el reconeixement, no la fama »

L. G. Vull un tipus de públic objectiu que sàpiga valorar la música. Podria anar a un programa televisiu de molta audiència, però el concepte que es ven no té res que veure amb mi. Em fa molta més il·lusió tenir un públic que valori la música que no ser coneguda pel simple fet de ser algú. Busco el reconeixement, no la fama.
 
A. V. Vas a la inversa que la resta de cantants famosos...
L. G. Fa anys ja vaig trobar-me en aquesta situació. Vaig vendre un disc de platí i vaig aconseguir coses que ara em semblen surrealistes, però era un projecte que no me’l creia. D’entrada vaig signar un contracte amb el qual em van vendre una moto i, després, va resultar ser una bicicleta. Vaig passar-ho molt malament i vaig tenir una crisi existencial, perquè era un tipus de música que no era meva i tampoc no m’agradava. Quan vaig sortir d’allà, vaig començar de zero i vaig adonar-me que el veritable èxit es troba en fer el que t’agrada i poder viure d’això. No necessito estar en un estadi amb molta gent, sortir en un programa de màxima audiència o guanyar un disc de platí, perquè a mi això no em fa feliç.
 
A. V. Aleshores, uin és el secret de la teva felicitat?
L. G. La vida m’ha donat un gir inesperat, la meva escala de valors ha canviat. Ja ho va fer amb aquella experiència, però arran dels últims dos anys m’he fet moltes preguntes i he arribat a la conclusió que la veritable felicitat es troba en ser fidel a un mateix i fer coses que et permetin sobreviure. El luxe i la fama no aporten la felicitat.
 
A. V. En el teu últim disc ho veiem reflectit tot això?

« La veritable felicitat es troba en ser fidel a un mateix i fer coses que et permetin sobreviure »

L. G. És un disc amb moltes reflexions profundes. Hi ha una visió de la vida que és la meva, que és bastant espiritual, però que apareix de forma camuflada perquè sigui digerible. No tothom accepta segons quines maneres de pensar. La meva vida és com la d’un videojoc en què hi ha una sèrie de pantalles i vas passant proves per poder evolucionar.  Som com pedres que hem d’anar polint per perfeccionar-nos, com a ànimes i com a éssers. Crec que ens hem de prendre els obstacles com a trampolins. Hem de ser els nostres propis coachs.
 
A. V. I en quina pantalla de superació et trobes ara?
L. G. Estic en una pantalla més tranquil·la, perquè he sortit d’una prova difícil que m’ha fet trobar-me una mica més a mi mateixa. De totes maneres, com a persona no em conec. És més, crec que cap persona no es coneix a si mateixa i ens morirem sense saber qui som realment. Tots tenim moltes facetes que, moltes vegades, surten quan menys t’ho esperes i ens sorprenen. Ara estic en una fase més tranquil·la en la qual no consumeixo tanta energia perquè mentalment estic més relaxada. Hi ha hagut moments que el cervell m’ha anat molt ràpid per pensar massa, i també és necessari estar en stand by i dedicar-se a viure les coses i gaudir una mica més. Aquestes experiències que estic tenint ara em proporcionaran coses per explicar a les meves cançons.
 
A. V. I això que ara ets veïna nostra?

« Ens hem de prendre els obstacles com a trampolins »

L. G. No és la meva primera residència, però tinc una caseta a Vilanova de Bellpuig. La tinc en honor al protagonista de la història: el meu germà. Vaig voler donar forma al seu desig de tenir una caseta i li vaig fer un petit monument, molt modest, amb els seus estalvis. L’atzar va fer que trobés una casa vella i petita, que no té res d’especial, però que els meus pares i jo l’estem arreglant amb molta estima. Estem fent com un petit temple dedicat a ell on hi vinc a desconnectar sempre que puc. Últimament a l’hivern menys, perquè fa més fred, però a l’estiu cada dos per tres, perquè em faig un hortet. M’agrada molt tot aquest tema. Avui mateix he estat arrancant la planta de les albergínies. S’havia mort. Em fa pena, però tornarà a créixer. (riu)
 
A. V. Estàs fent realitat el seu somni i el teu...

« Cap persona es coneix a si mateixa i ens morirem sense saber qui som realment »

L. G. Sí, ell va patir una malaltia i, durant els moments que tenia per pensar en aquest dur procés, parlava molt i feia projectes de futur. Era somiador, com jo, i una de les coses que deia que faria quan estigués bé seria buscar una caseta, anar amb els meus pares i gaudir-la per sortir de la urbanitat. Al final ho he fet jo en el seu honor, i segur que ho està veient i està content.
 
A. V. T’agraden les terres de Ponent?

« Les terres de Ponent són un altre món, pel tipus de gent i l’aire que respires »

L. G. M’agraden molt. Potser és psicològic, però trobo que és un altre món, pel tipus de gent i l’aire que respires. També tinc amics aquí i vinc sovint a relaxar-me.
 
A. V. Podrem sentir aviat un altre disc de Lidia Guevara?
L. G. Ara, de moment, encara estic treballant amb Héroe del universo. Vaig component nous temes, però en comptes de fer un projecte discogràfic, estic molt centrada a fer un projecte audiovisual. Penso que les formes han canviat i la gent no consumeix discos com abans, no necessita un CD amb dotze cançons per escoltar música. Potser m’he de replantejar el tema d’anar penjant les cançons per separat. La gent necessita interactivitat, i per la vista entren moltes coses que per l’orella no entren.
 
A. V. I que és el que estàs fent?
L. G. Ara estic treballant amb YouTube, fent un projecte que sortirà de cara al 2015 que es diu Guevara en casa, del qual no puc anticipar res, però que sapigueu que serà a casa. Serà una barreja entre amics a casa, coneguts i artistes que vindran al meu saló a fer una mica de teatre, xou i música. Penso que les fórmules estan canviant, que la gent consumeix més contingut per internet i que hem de sorprendre d’alguna manera per destacar. Ara estic gravant algun vídeo, però sortiran quan en tingui una sèrie. La idea és que en surti un setmanalment. Com 7accents.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat