Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Entrevistes

“Hem descobert que a Lleida hi ha molt talent, tant d’actors com de tècnics, i que la gent s’espavila amb el que té”

Josep Blanch, Jeny Montagut i Jordi Siscart Directors i guionistes de la websèrie 'Don Distruf'

Don Distruf,Josep Blanch,Jenny Montagut
Dos dels directors de 'Don Distruf', Jenny Montagut i Josep Blanch, a la redacció de 7accents. (Foto: Ares Valdés)
Ares Valdés. Què és Don Distruf?

« Un hotel, vint-i-quatre hores i nou vides al descobert; aquesta és la trama de la websèrie 'Don Distruf', que es podrà veure a mitjans de novembre »

Don Distruf. És una websèrie de ficció de sis capítols situada en un hotel, un lloc on gent molt diferent conviu i es relaciona. Les històries passen en un cap de setmana, quan diferents hostes van arribant a l’hotel. En vint-i-quatre hores arriben persones molt diferents; exactament, cada capítol comença amb l’entrada d’un personatge nou. La trama funciona gràcies a la interacció d’aquests personatges. Per exemple, en el primer capítol arriba el Daniel Pulido, que és un maniàtic de la neteja, i el primer que fa és netejar l’habitació perquè li fa molt de fàstic pensar que en aquell llit hi ha dormit una persona.

A. V. D’on sorgeix aquest projecte?
D. D. La idea neix del Jordi, la Jenny i el Josep i de les seves ganes de fer alguna coseta, com una websèrie. És un projecte no lucratiu per aprendre coses noves. Buscàvem un lloc neutral, com un hotel, on gent molt diferent es creua cada dia i està obligada a conviure amb l’habitació del costat, que pot ser des d'una parella gran que es passa tot el dia discutint a una parella jove que fa l’amor. Creiem que és molt divertit veure com aquestes persones es relacionen en un lloc on no és casa seva però sí que hi tens cert dret i certa autoritat.

A. V. Sona a Aquí no hay quien viva a la lleidatana...
D. D. Pot ser, sembla que aquí, a Espanya, el tema de la convivència no la portem molt bé i ens fa gràcia tenir veïns “tocacollons”. Nosaltres no buscàvem uns personatges ni una trama, sinó tenir coses molt diferents i diverses amb les quals tothom es pogués sentir una mica identificat.

A. V. Per què l’Hostal Mundial?
D. D. Va ser el primer que vam anar a veure i ens vam enamorar de la recepció i la cafeteria. És un hostal amb personalitat pròpia, que té un encant especial, pel qual molta gent ha passat, i tots els lleidatans saben on està ubicat. A més, aquest estil rocambolesc i antic era el que buscàvem per a la websèrie, tot i que ens va sorprendre perquè estava bastant reformat. Estem molt contents amb ells, perquè es van portar molt bé amb nosaltres, sobretot quan els molestàvem i no els deixàvem treballar.

A. V. Durant quants dies vau estar gravant?
D. D. Del 7 al 10 de juliol, de dilluns a dijous. Van ser uns dies molt durs, perquè teníem un pressupost molt baix, i com que llogàvem la càmera, només disposàvem de quatre dies per fer-ho tot. Vam dormir dues hores al dia, però ens en vam sortir.

A. V. Vau fer una campanya de micromecenatge... Com us va anar?

« 'Don Distruf' és un projecte no lucratriu amb segell lleidatà que té lloc a l'Hostal Mundial, on personatges molt diferents es veuran obligats a conviure i relacionar-se »

D. D. Molt bé. Vam fer una campanya a Verkami per demanar 2.500 euros i vam acabar aconseguint-ne quasi 2.700. Els diners es van destinar a llogar càmeres professionals, vestuari especial, l’estudi on gravem la música i fer la campanya de promoció. Realment, hi ha molts costos, però s’ha de dir que ningú no ha cobrat res per aquest projecte i que la gent hi ha col·laborat perquè els ha agradat o perquè els hem enganyat.

A. V. És una websèrie lleidatana de cap a peus... Fins i tot ho són els actors!
D. D. Sí, tots els actors són de l’Aula de Teatre de Lleida, la majoria, professionals. El Jordi Villacampa, un dels actors, ha estat l’artífex de tot. Li vam proposar un paper i, una vegada va dir que sí, li vam demanar que busqués la resta d’actors. Ha sabut molt bé quines peces tocar i quines persones buscar. Vam quedar molt sorpresos del talent que hi havia aquí, a Lleida.

A. V. No us tocaria a vosaltres contestar, però els ha costat interpretar el paper als actors? Perquè aquest cop no tenien públic davant, sinó una càmera...
D. D. Sí, els va costar molt no tenir la resposta del públic, perquè no sabien si ho havien fet bé i perquè ningú no aplaudia ni somreia. Al principi va ser una mica fred, però un dels dies vam gravar una escena al carrer i es va fer un cercle de gent al voltant de l’Hostal. Quan va acabar l’escena, tothom es va posar a aplaudir, i crec que per a ells va ser com un incentiu. Era com estar a un plató de cine on la gent ens mirava, una fusió entre cine i teatre.

A. V. Teniu pensat fer més temporades?
D. D. La idea era fer aquesta, així que ja veurem si n'hi ha una segona. Dependrà de la resposta i del pressupost que tinguem, perquè fer un segon Verkami no ho veiem factible, és tornar a passar la "pandereta". Si no continuem endavant, quedarà com un projecte i ja està, però n'estarem molt orgullosos i el podrem ensenyar com una carta de presentació.

A. V. A Lleida, el cinema triomfa?
D. D. Crec que l’Ajuntament intenta apostar-hi, i l’esforç hi és, perquè hi ha el centre de producció Magical Media i una gran varietat de festivals, però no s’acaba d’arribar directament a la gent que treballa en això i que intenta fer-se un lloc, El Magical està molt bé, però per a gent que ve de fora a fer grans produccions com la de Segon Origen. Tot i això, pensem que la gent de Lleida s’espavila amb el que té, i el resultat pot ser sorprenent. Després de fer aquest projecte, hem descobert que a Lleida hi ha molt talent, tant d’actors com de tècnics, i pensem que hem sabut ensopegar amb les persones adequades.

A. V. Què significava fer el primer tast al festival Som Cinema?

« Aquesta nit Som Cinema l'estrenarà amb la projecció del primer capítol al Cafè del Teatre (20.30 h) »

D. D. Entrar a Som Cinema era una manera de donar-nos a conèixer i que la gent sabés que a Lleida es fan coses i que n'hi ha que estan bé. Desprestigiem una mica el que es fa a casa nostra i no ens acabem de valorar prou.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat