Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Entrevistes

“Catalunya és independent des de la manifestació del juliol de 2010”

Pep Mòdol Candidat de Nova Esquerra Catalana a Lleida

Pep Mòdol,Nova Esquerra Catalana
Pep Mòdol, candidat de Nova Esquerra Catalana a Lleida. (Foto: Ares Valdés)
Ares Valdés. Arribaràs a ser alcalde de Lleida?

« Em presento com a futur guanyador de les eleccions municipals i posterior alcalde de Lleida »

Pep Mòdol. Això espero, perquè quan dic una cosa, la faig.

A. V. Sol o acompanyat?
P. M. Nova Esquerra Catalana està disposada a pactar amb totes aquelles forces d’esquerra de la ciutat sense posar condicions. A les eleccions europees vam anar conjuntament amb Esquerra Republicana i ens va anar molt bé. Per què no repetir-ho ara si és el que la gent vol? Per ara, la CUP diu que s’ha desmarcat de nosaltres i Iniciativa que firmem aquesta coalició cap al 2019. Ja veurem què passarà.

A. V. Què canviaria si sortissis elegit?
P. M. El primer que faria seria rebaixar el meu sou com a alcalde a la meitat, i després, ajustar els pressupostos de protocol. L’altra meitat del sou la destinaria a recuperar el patrimoni de la ciutat, perquè Lleida torni a esdevenir la capital de comarca que era abans.
 
A. V. I què més?
P. M. Retallaria més pressupostos a l'hora de construir obres faraòniques i en el totxo, a excepció del Centre Històric, on cal apostar per aquest tipus de rehabilitació; milloraria també la situació de Rambla Ferran, perquè ara mateix és lamentable; convertiria Lleida en la capital de la terra ferma dins de la nova Catalunya; instauraria un nou projecte cultural per conservar el nostre patrimoni i ubicar bé Lleida, i recuperaria el cor de la ciutat per a tots els ciutadans.

A. V. Què passarà amb el 9-N?

« Les coses no han canviat gaire en quasi quaranta anys, segueixo cridant "llibertat, amnistia i estatut d'autonomia", però sense tenir un policia vigilant a l'entrada de casa »

P. M. Encara que sigui per omissió, Catalunya guanyarà. Tinc la mateixa percepció que fa 38 anys, quan cridàvem "Llibertat, amnistia i estatut d’autonomia!". Però hi ha una diferència, que ara tenim més pressió de la gent i més moviments socials, i, per tant, ara votarem.

A. V. Tot i les restriccions del Govern central?
P. M. Aquestes normes em fan riure molt, perquè jo no sóc un delinqüent; només vull una Lleida, Catalunya, Espanya i Europa millor.

A. V. Però estem millor ara que abans, no?
P. M. El millor moment sempre és el darrer. Aconseguirem el que demanem i volem, perquè tenim gent preparada, i per més que vulguin convéncer-nos, l’estructura actual forma part del passat. Per a Espanya també seria bo que ens independitzéssim, perquè així podria fer el seu camí.

A. V. Serà finalment independent Catalunya?
P. M. Catalunya és independent des del juliol de 2010, quan es va celebrar la manifestació a Barcelona a favor de la independència. El 9-N és només un pas més, perquè cada vegada som un país més lliure. Només ens falta la llibertat absoluta.

A. V. Quina opinió tens de l’Ajuntament de Lleida?
P. M. Hi ha diverses coses a canviar, una d’elles, que no pot ser que no hi hagi cap grup d’esquerres, la ciutat no s’ho pot permetre. No vol dir que no hi hagi regidors que ho siguin, però no hi ha un grup purament dedicat amb aquesta ideologia. A banda d’això, a l’Ajuntament hi ha un endeutament excessiu.

A. V. Quin és l’objectiu de Nova Esquerra Catalana?

« Com a candidat de Nova Esquerra Catalana a Lleida, continuo lluitant per la llibertat del meu país »

P. M. Reunir totes les esquerres. Nova Esquerra Catalana va sorgir al desembre de 2011 a Sitges com a moviment dels socialistes que no estaven contents amb el Govern actual. Cada vegada som més els socialistes que s’uneixen a nosaltres; jo mateix vaig formar part de la cúpula del PSC. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat