Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Entrevistes

"L''scrapbooking' és una forma de vida"

Mireia Carbonell Scraper

Mireia Carbonell,scrapbooking,
Mireia Carbonell estarà a Lleida aquest dissabte impartint dos tallers. (Foto: Ares Valdés)
És una de les scrapers més conegudes i reconegudes de l’Estat espanyol i n’és també una de les seves precursores. Pensa, somia i viu amb l’scrap.  La tindrem a Lleida el dia 11 d’abril al restaurant Lola.

Gerard Martínez. Què és l’scrap?

« És un 'hobby' nord-americà que consisteix en recol·lectar les fotos que fem diàriament »

Mireia Carbonell. És un hobby nord-americà, va néixer als Estats Units fa 25 anys i consisteix en recol·lectar les fotos que fem diàriament a través d’smartphones o càmeres de tot tipus. Jo hi afegeixo la part artística cosint, pintant, etc.
 
G. M. També es tracta d’una disciplina artística doncs?
M. C. És art pur i dur. Tots els que ens hi dediquem tenim inquietuds, com ara cosir, pintar, escriure...  Tot això ho aglutinem en un àlbum. Jo, per exemple, tinc fotos dels meus fills des que eren petits i a mesura que es facin grans gaudiran de les seves petites anècdotes. A més, a nivell personal veus com va canviant la teva vida.
 
G.M. Quan va arribar l’scrap a Catalunya i a Espanya?
M. C. Fa 7 o 8 anys, justament quan vaig descobrir aquest hobby a través d’una comunitat llatina d’scrapers dels Estats Units. Jo i una altra noia en vam ser les pioneres a Espanya.
 
G. M. Parles de hobby però tu ho has convertit en una professió...
M. C. Sí, és una forma de viure, ja que la vida et canvia del tot. Per exemple, jo vesteixo els meus fills depenent dels papers que tinc. Si el paper és de color rosa, aquell dia els vesteixo de color rosa. A més, t’adones que pots fer alguna cosa, que serveixes per alguna cosa i que, a més, això agrada la gent. 
 
G. M. Per què creus que és una activitat tan addictiva?
M. C. És ràpid, és creatiu, no s’ha d’esperar gens per comprovar-ne els resultats, al contrari del punt de creu o dcosir, que requereixen de més temps.
 
G. M. Si haguessis de destacar quelcom de tu mateixa com a scraper, què seria?

« Sóc feliç, em fa feliç i faig feliç la gent »

M. C. La passió, perquè m’encanta. Sóc feliç, em fa feliç i faig feliç la gent.
 
G. M. Però és un activitat adreçada únicament a dones?
M. C. Aquí, malauradament, sí. És un món de dones. Però d’homes n’hi ha i són estrelles. Als Estats Units n’hi ha d’il·lustres, dels que són perseguits i no paren de firmar autògrafs. Suposo que aquí, socialment, no esteu preparats.
 
G. M. Vindràs a Lleida?
M. C. Sí, vinc l’11 d’abril per fer dos tallers al restaurant Lola. Un serà més freestyle, de deixar-te portar, sense mesurar ni pensar massa. L’altre serà per documentar el dia a dia. I com que també sóc coach, aprofitaré per fer una xerrada, ja que, per desgràcia, tot passem per situacions dolentes a la vida, i l’scrap és una bona via d’escapament.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat