Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Entrevistes

"Frases com 'La cultura no val res' fan molt mal als qui treballem per ella"

Javier Sólo Músic

Javier Sólo
Javier Sólo, aquí, sol com un mussol. (Foto: Javier Sólo)
Originari de Terrassa i afincat a Lleida des del 2012, Javier Sólo presenta el seu nou àlbum Mejor sólo y bien acompañado aquest dissabte a les dotze del migdia al Beat Cafè i Soul.

Gerard Martínez. Un disc en solitari però, alhora, amb la presència de 43 artistes. Això com es menja?
Javier Sólo. Qualsevol lletrista, cantant i compositor necessita músics per gravar un disc, i per això vaig començar a trucar a companys de professió i amics de Terrassa i Lleida. La cosa se'n va anar de les mans una mica perquè a totes i tots a qui els oferia col·laborar al disc els agradava la idea i s'hi apuntaven. No estava previst que fossin tantes col·laboracions però en escoltar el disc s'aprecia que no en sobra cap, entre totes han aconseguit donar a llum un disc molt "xulo".

G. M. Millor sol que mal acompanyat... Però si és ben acompanyat, aleshores sí, oi?

« És important rodejar-se de bons amics i bons músics »

J. S. Mejor sólo y bien acompañado és un joc amb el meu nom artístic i un aforisme molt conegut. És important rodejar-se de bons amics i bons músics, ambdues coses són importants. Perquè les gravacions flueixin ha d'haver-hi un molt bon ambient, i això ho hem aconseguit amb el Pep Roig de Temps Record de Terrassa, la meva discogràfica.

G. M. Què hi trobarem al teu nou disc a part de bona companyia?
J. S. El fil conductor és el rock, però fusionat amb altres estils com ara el pop, reggae, ska, etcètera. Crec que hem aconseguit crear un disc que es pot escoltar tot seguit més d'una vegada per la seva varietat. Les lletres, la meva manera d'expressar-me, també és un dels segells d'identitat del disc.

G. M. Quina és la col·laboració que, a priori, et feia més il·lusió?
J. S. Les de Litus, Lichis, Pere Mallen de Sidecars (amb qui ja havia coincidit en un grup a Terrassa), Daniel Higiénico, Irene Garcés, Carlos Cerezo, Josep Pagés, Edu Corral, Miki Florensa, Miki Santamaria, Dani Felices, Jurandir Santana, el grup Möndo Loco, Javier Zurita de Muyayo Rif, Mabel Flores, Julius Solo (des de Buenos Aires), Miguel Sánchez de Nova Saturno), Constanza Espinoza (des de Xile), Danny Man d'Hotel Cochambre, Jordi Vidal, Rosa Zea, Todorka, Víctor Ruiz, Marc Corominas, Xavi Farré, Marie Weckesser, Jordi Plegue, Toni Martínez, Francis Hernández, David Muñoz, Ganposs, Xavi Monqui, Sergio Vila, Jim Tombal, Otger Espinet i David Serrat. (riu)

G. M. Com se't va acudir la idea del Sam Sam Festival?

« És important rodejar-se de bons amics i bons músics »

J. S. El Sam Sam Festival és un esdeveniment solidari del qual soc organitzador des de fa molts anys. Aquest esdeveniment col·labora amb un projecte educatiu que coordina el Ferran Sans al Senegal. Molts dels músics que apareixen al disc els he conegut en aquest festival. El gremi de músics és un dels més solidaris sense cap mena de dubte.

G. M. La solidaritat existeix també en el sentit contrari, és a dir, del públic envers els músics? Perquè sembla que a Espanya la música està força menystinguda si tenim en compte com us tracten algunes sales de música...
J. S. Hi ha una frase molt coneguda: "La cultura no val res". Jo estic d'acord amb el fet que la cultura ha d'estar a l'abast de tothom, les xarxes estan ajudant a democratitzar-la. Però els creadors tenim moltes despeses a l'hora de materialitzar les idees. I això sí que crec que no es valora suficient. L'entrada anticipada de la nostra gira per Espanya val 7 euros, segurament al mateix preu que un combinat a la mateixa sala. Però segur que hi ha qui paga més a gust la beguda que l'entrada al concert. Frases com "La cultura no val res" fan molt mal als qui treballem per ella.

G. M. Què podrem trobar els que anem aquest dissabte al concert del Beat?
Projectarem el videoclip de Tango de ida y vuelta, que ha obtingut a les xarxes més de 10.000 visualitzacions en menys d'un mes, i així li farem un petit reconeixement a l'equip tècnic i artístic, que hi estarà present. Després farem un tastet acústic d'uns quants temes que estem preparant per a la gira acústica que anirà en paral·lel amb l'elèctrica per ciutats com Madrid, Guadalajara, Bilbao, Pamplona i moltes més.

G. M. I hi aniràs sol o ben acompanyat?
Sempre s'ha d'anar ben acompanyat, per això aquest dissabte la guitarrista Irene Garcés i el guitarrista Carlos Cerezo seran dues peces clau de l'acústic.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat