Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Entrevistes

“Farem fora la boira perquè vingui gent de tot Catalunya a la Fira de l'Oli”

Jordi Ribalta Gerent del Patronat de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques

Fira de l'Oli 2014,Les Borges Blanques
El gerent del Patronat de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques, Jordi Ribalta. (Foto: Ajuntament de les Borges Blanques)
La 52a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques, que comença demà i s'allarga tot el cap de setmana, tindrà més de 6.300 m2 d’exposició amb 75 activitats i disposarà de 150 estands, el 100% d’ocupació.

Ares Valdés. Com es preveu la 52a Fira de l’Oli?
Jordi Ribalta. És l’edició que més s’ha promocionat internacionalment. Per primera vegada, vindran distribuïdors d’Alemanya, d’Àustria i Suïssa de productes agroalimentaris per tal d’establir sinergies amb els productors d’aquí i donar a conèixer l’oli i els productes de la comarca.

A. V. Quines novetats té més la Fira de l’Oli d'enguany?

« Per primera vegada, vindran distribuïdors d'Alemanya, Àustria i Suïssa »

J. R. Desenvoluparem dues aplicacions mòbils per fer la Fira més accessible. Una d’elles és la creada pels alumnes de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, que, després que guanyessin un concurs, se’ls ha donat l’oportunitat de perfeccionar aquesta app i donar-la a conèixer. Porta el nom de Turisme Garrigues. I l’altra és l’app de la Fira de l’Oli, on es podran consultar les últimes notícies de la Fira, que arribaran en forma de missatge als usuaris. Tindrem també un plató de televisió des d’on Borges.tv emetrà el seu programa de la Fira i per on es podran retransmetre i entrevistar en directe els protagonistes del certamen. Des del Consell Comarcal de les Garrigues s’han ideat uns paquets turístics que ofereixen la possibilitat de passar el cap de setmana a la comarca amb tot inclòs. I per al públic infantil s’ha dissenyat la figura de l’Oliveta, que, a banda d’animar al públic, compartirà tallers amb els infants.

A. V. I per primera vegada us heu agermanat amb la Fruita de Lleida.
J. R. Sí, es tracta d’un conveni per compartir sinergies per continuar potenciant i exportant la qualitat agroalimentària del territori. Nosaltres potenciarem la fruita de Lleida i ells, el nostre oli.

A.V. Podrem trobar llavors fruita de Lleida a la Fira?

« Des del Consell Comarcal s'han ideat paquets turístics per passar un cap de setmana a les Garrigues »

J.R. No, no n'hi haurà. Aquest agermanament es materialitzarà durant la Fira, amb el qual esperem aprendre mútuament i reforçar el patrimoni.
 
A. V. Ha augmentat també el nombre d’estands?
J. R. Sí, aquest any n’hi ha quatre o cinc més. En total, tenim 150 estands que es distribuiran en els més de 6.300 m2 d’exposició, amb 75 activitats. Enguany, des de primers de desembre ja s’ha arribat al 100% d’ocupació.
 
A. V. S’espera superar el nombre de visitants de la resta d’edicions?

« Hi haurà 150 estands repartits pels més de 6.300 m2 d'exposició »

J. R. Això esperem. Les dues anteriors edicions va ploure, així que aquest cap de setmana, que no hi ha previsió, esperem rebre uns 50.000 visitants. A més, aquest cop hem invertit molt més en comunicació, i amb la publicitat que hem fet esperem acollir més gent.

A. V. De fora de Lleida també?
J. R. Sí, i tant. Farem fora la boira perquè vingui gent de tot Catalunya. Normalment, ja tenim un públic bastant definit de Barcelona que acudeix a la Fira per comprar oli. A banda d’aquests, esperem rebre més visitants de diferents indrets. A més, amb la tenda Garrigues que hi ha al Mercat de la Concepció de Barcelona, de Garrigues Emprèn, segur que vénen molts més turistes a conèixer la Fira de més a prop.

A. V. Què és Garrigues Emprèn?

« Esperem rebre més de 50.000 visitants »

J. R. Garrigues Emprèn és una iniciativa empresarial posada en marxa per sis empreses de la comarca que destaquen per la seva atenció especialitzada pel vi i l’oli. Concretament, està formada per les bodegues Vinya els Vilars d’Arbeca, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles i les Cooperatives d’Arbeca, Vinaixa, Juncosa i Bovera. Es va crear aquesta empresa pública per tal de vendre més productes de la nostra terra i acollir més turistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat