Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Entrevistes

"Un 'Ndéu!' ben dit pot expressar moltíssim!"

Senyor Postu Superheroi

Postureig
El senyor Postu, en acció. (Foto: Arxiu)
Alfonso L. Congostrina. Com se't va ocórrer la idea del personatge?
Senyor Postu. Fa poc més d'un any vaig crear la pàgina de "Postureig", on feia burla de tot allò català o que fem els catalans per aparentar o generar una reacció en els demés, que després va esdevenir "Postureig de Lleida", focalitzant-ho en les terres de Ponent. A causa a l'èxit, vaig haver de crear la imatge del Sr. Postu, que em serveix per fer paròdies, personalitzar els posts i els comentaris una mica més i respondre entrevistes com aquesta.
 
A. L. C. Què és Lleida i com són els lleidatans?
S. P. Lleida és la capital de la terra ferma, el millor lloc per néixer i viure. Els lleidatans són les millors persones del món, però tenen el problema que es passen d'autocrítics i no se n'adonen. Jo, amb un toc d'humor, miro de fer-los veure que som molt grans.
 
A. L. C. El Postu té molts fans. Ha patit alguna crítica malintencionada?

« Amb més de quinze mil seguidors a Facebook, s'erigeix com el nou fenomen de masses a Lleida gràcies a les campanyes solidàries i al seu encomiable "postureig" »

S. P. Tinc  tres mil seguidors a Instagram, tres mil cinc-cents a Twitter i més de quinze mil a Facebook. Considero que tinc molts i molt bons #PostuFans que m'envien un munt d'imatges i propostes interessants cada dia. També és cert que m'he trobat amb crítics (un percentatge mínim), però intento escoltar tothom, dialogar, i la major part de cops, finalment, arribem a entendre'ns.
 
A. L. C. Que és per al Postu l'amor, l'odi, la passió, la Festa Major, l'Aplec del Caragol i la San Miguel?
S. P. Amor: Lleida, les coses lleidatanes, i tot aquell que fa coses pels demés de forma desinteressada. Odi: aquells que ens menyspreen per ser lleidatans, que se'n riuen del nostre dialecte i pensen que anem sempre amb tractor o que encara no tenim llum. Passió: les iniciatives solidàries "posturils" amb les quals ajudo associacions benèfiques lleidatanes o a promoure Lleida i les seves coses. Festa Major: la segona millor festa de Lleida. Aplec del Caragol: la millor festa de Lleida... i del món! I San Miguel: la nostra cervesa... Boníssima!
 
A. L. C. Quin és el teu racó favorit de Lleida, Catalunya i el món?
S. P. El meu racó preferit de Lleida és el Turó de la Seu Vella, una mica per davant dels Camps Elisis. El racó preferit de Catalunya i del món és Lleida (que esperàveu?), però la #BigPostuSister viu a USA amb els meus cinc nebots, i també m'agrada anar-los a veure de tant en tant...
 
A. L. C. Quina és l'expressió preferida del "lleidatà" que més t'agrada?
S.P. N'hi ha moltes, però crec que un "Ndéu!" ben dit pot expressar moltíssim!
 
A. L. C. Explica'ns quines campanyes solidàries has iniciat i quins han estat els resultats.
S. P. He iniciat varies campanyes a través de festes i venda de xapes, com la xapa "I love Popes", en benefici d'Adima Lleida (Associació de Dones Intervingudes de Mama); la xapa "I love Bigotis", per crear un grup de suport per a afectats de càncer de pròstata des de l'IRB; la xapa "I love Boira", per a les persones en situació de sense llar a través de la iniciativa Arrels-Sant Ignasi; la xapa "I love Peluts", en benefici de les protectores d'animals lleidatanes; la xapa "I love Aplec", en benefici de Creu Roja i Càritas de Lleida, i la xapa "I love Somriures", a favor de Down Lleida. Entre totes s'han recaptat més de 20.000 euros. A més, darrerament he iniciat la campanya #FruitaDeLleidaChallenge per promoure el consum de fruita de Lleida i els productes de proximitat, i així ajudar els petits empresaris, cooperatives i pagesos que es dediquen a aquest món.
 
A. L. C. Quina és la campanya de la qual et sents més orgullós?
S. P. N'estic molt orgullós de totes, sobretot del suport rebut per part de la gent, però la iniciativa #FruitaDeLleidaChallenge ha tingut un ressó mediàtic brutal, i hi han col·laborat celebritats com el piragüista Saül Craviotto, el conseller i la ministra d'Agricultura i el president Mas, entre molts d'altres.
 
A. L. C. Igual que el senyor Casamajor i Xavier Sardà, algun dia sabrem qui s'amaga darrere de la màscara del Postu?
S. P. Potser algun dia, però de moment no ho tinc previst! Crec que el meu anonimat i la indumentària amb la màscara d'Spiderman i el barret de l'Aplec formen part de la gràcia de tot el moviment #PostureigLleida, i a mi em va molt bé per conservar una mica la meva privacitat (tot i que cada cop es fa més difícil).
 
A. L. C. Defineix "paradís".
S.P. Paradís és on estic jo quan em bec la primera cervesa a l'Aplec del Caragol.
 
A. L. C. Et convertiràs en alcalde o, almenys, en alcaldable?
S. P. Ho espero, algun dia! Al Partit Posturil estem convençuts de poder-ho aconseguir i posar aquesta ciutat al lloc que es mereix!
 
A. L. C. Qui és el teu ídol? I la persona que més detestes?
S. P. Tinc bastants ídols: l'Spiderman aka Peter Parker per la seva vessant heroica, però sobretot per la humana; el Manolo Calpe, fundador de l'Aplec; els escriptors de Lo Diccionari Lleidatà-Català i Lo lleidatà: Txarra'l sisquere!; els #PostuPares, que em donen un suport incondicional i són un exemple per a mi, i tots els col·laboradors de les associacions a les quals ajudo amb les meves iniciatives. No crec que detesti ningú, no m'agraden gens els haters, però hi ha algun ministre espanyol que em genera bastant rebuig, és cert.
 
A. L. C.Per últim, menjar, pel·lícula, llibre i color favorit?
S. P. La fruita de Lleida (què havia de dir si no?), els caragols i els calçots. Pel que fa a la pel·lícula, doncs esperant Segon Origen del Carles Porta, rodada a Lleida, i, diferenciant-me de l'opinió popular, la darrera d'Spiderman em va agradar molt. És la que millor ha recreat el personatge, tot i que la resta fluixegi una mica... Els llibres, Lo Diccionari Lleidatà-Català i Lo lleidatà: Txarra'l sisquere!. I el meu color favorit, el bordeus de la bandera de Lleida, el daurat de la San Miguel i el blau i verd dels meus leggins!

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat