Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Lectura lleidatana per passar el temps (de tardor)

Núria Perpinyà,Al vertigen,
Portada del llibre de Núria Perpinyà, 'Al vertigen'. (Foto: Silvia Bastos)
Al vertigen de Núria Perpinyà
Al vertigen és la història d’un gran amor, d’un triangle inusual i d’una escaladora enigmàtica i solitària, la Irena Besikova. I també és la història de l’enfrontament entre la natura salvatge i la civilització urbana. Es tracta d'una novel·la romàntica i d’aventures, un homenatge a l’alta muntanya on els personatges, atrets per impulsos irrefrenables, es barregen amb alpinistes reals.Señales de humo de Marc Fontanillas
Un cadàver trobat al costat de l’església de Sant Llorenç; així comença la novel·la del jove escriptor Marc Fontanillas. Aquest tràgic secret canviarà la vida d’un noi de dotze anys, i per resoldre el cas, l’inspector Lahoz comptarà amb l'ajuda de Carlos Ucedo, un antic company seu.

Lo lleidatà és fàcil de Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta
Després de batre rècords de vendes amb Lo nou diccionari lleidatà-català, Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta continuen a la seva, que no és altra que recuperar i divulgar l'ús de la parla pròpia de Lleida. Lo lleidatà és fàcil. Txarra’l, sisquere! és el recull més extens del vocabulari típic de les terres de Ponent.

Dos taüts negres i dos de blancs de Pep Coll
Pep Coll dóna vida a la matança d’una família de masovers a Carreu l’any 1943 que va commocionar les masies i els pobles veïns d’aquest racó del Pallars Jussà. D’entrada, és una història molt semblant a la famosa matança de Kansas, però les conseqüències del crim del Pallars van ser diametralment oposades: la premsa va oblidar el cas i la justícia franquista no va saber, o no va voler, resoldre’l.

La llengua de les pedres de Marta Alòs
L'escriptora lleidatana ha recollit de cada viatge que ha fet una pedra de record, peculiar afició que ha acabat saltant al terreny literari amb un conjunt de disset contes o relats titulats La llengua de les pedres

Lleidaferit, Cròniques oficioses d’una ciutat canviant (1987-2013) de Vidal Vidal
Irònic, irreverent, nostàlgic, erudit, provocador, original, cínic... Aquests i altres adjectius s’escauen en la producció articulística de Vidal Vidal, que recull una selecció de 170 peces publicades entre 1987 i 2013 sobre Lleida que permeten seguir l’evolució de la ciutat al llarg de dues dècades i mitja.

El pájaro en el jardín de Jorge Soler
Metge de família, professor de Medicina de la Universitat de Lleida i col·laborador de 7accents, Jorge Soler esquinça el lector per la seva intensitat emocional. Les vides d’unes dones que comparteixen una intimitat seran les protagonistes d’aquesta història que val la pena descobrir.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat