Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Ampli ventall d’iniciatives de tots els colors

Silvinaction
Logotip del blog 'Silvinaction'.

Festí fadista
8è FESTIVAL INTERNACIONAL DE FADO DE CATALUNYA INTERFADO
LLEIDA, 11-26 D’OCTUBRE DEL 2019

Deambular pel barri de l’Alfama de Lisboa és fer un petit viatge pels seus perfums, les seves imatges i els seus sons. L’Alfama és el bressol del fado, l’expressió musical de l’ànima de Portugal. El fado, més senzill de sentir que no pas de definir, és una composició d’emocions que es mou entre el goig i la melangia. La ciutat de Lleida abraçarà l’essència lusitana d’aquest cant amb l’Interfado, un festival que ja és tot un referent a l’Estat. De l’11 al 26 d’octubre, la capital del Segrià acollirà el fado i altres estils musicals que experimenten al voltant d’aquest gènere. Per obrir boca, una jam de fusió jazz-fado a l’Orfeó Lleidatà inaugurarà el festival. El tast continuarà amb artistes de procedència diversa que ens oferiran les seves mirades sonores en els concerts al Cafè del Teatre de l’Escorxador. L’univers fadista anirà acompanyat d’altres activitats paral·leles gastronòmiques i artístiques, en un banquet perfecte.L’humor aterra a Tàrrega
LO MEMEFEST. FESTIVAL DE L’HUMOR DE PONENT
TÀRREGA, 10-12 D’OCTUBRE DEL 2019

Els efectes positius que riure aporta a la nostra salut, en el sentit ampli de la paraula, són del domini públic. L’humor és un bàlsam necessari que desenvolupa la intel·ligència, allibera tensions i nodreix el nostre benestar. L’associació targarina Agrat és la impulsora de Lo Memefest, una flamant proposta cultural que opta per l’humor en diferents vessants. El Festival de l’Humor de Ponent, dirigit a tots els públics, ambiciona difondre la cultura de l’humor tant en els seus formats clàssics com en els més nous. De fet, el festival pren el nom del mem, la imatge o vídeo acompanyats d’una frase amb to còmic i un alt impacte a les xarxes socials, que ha revolucionat la manera com entenem l’humor. Tot un seguit d’activitats –tant de gratuïtes com de pagament– en diversos espais de la ciutat, com ara exposicions, monòlegs, projeccions, tallers, vermuts debat i micros oberts, convertiran Tàrrega en el punt neuràlgic de les riallades durant el segon cap de setmana d’octubre.


Transfeminisme a peu de carrer
V FIGA FEST
LLEIDA, 19 D’OCTUBRE DEL 2019

En ple segle XXI, la programació cultural dels municipis no dona prou visibilitat a les dones. L’alta taxa de participació femenina en les activitats culturals s’ajusta minsament a la presència d’aquest gènere en les activitats programades. Aquest desequilibri és el que va comportar que un col·lectiu de dones i persones amb identitats de gènere dissidents de Lleida projectessin un festival autogestionat transfeminista. El Figa Fest, que s’autodefineix com a “contrareaccionari”, pretén empoderar la imatge de les dones, amb independència del seu gènere, en diversos àmbits artístics i culturals. És un festival de música i espectacles que es duu a terme a l’espai públic per recuperar-lo com a racó d’encontre i que potencia la realització d’actes culturals de franc. La programació, oberta a públics de totes les edats, comptarà amb actuacions de circ, microteatre i concerts de múltiples gèneres, entre més propostes. La jornada es complementarà amb un mercat de productes artesans i sostenibles.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat