Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

L'amenaça de Netflix es diu Disney+, per VIA Empresa

Disney, Micky Mouse
(Font: VIA Empresa)
A partir del 2020 ja podrem gaudir en exclusiva dels continguts de Disney+, la nova plataforma en streaming per subscripció. Pixar, Star Wars i Marvel, així com els documentals i sèries de National Geographic, se sumen a Disney+ per convertir-lo en un competidor fort per a Netflix. I és que el fins ara líder indiscutible en les plataformes de subscripció de vídeo per encàrrec pot veure perillar el seu lideratge. Aquí van deu raons que expliquen fins a quin punt Disney pot fer trontollar el tron de Netflix.

1. El preu mensual del servei de Disney serà de 6,99 euros, un 22% més barat que el de Netflix. Encara que una tarifa tan assequible fa possible la coexistència amb un segon i, fins i tot, un tercer servei, també és un punt a favor de Disney+.

2. Disney, amb la compra recent de Lucas Films, posseeix els universos Marvel i Star Wars. “Més que una amenaça per a la competència, això és, amb el preu, el reclam principal per a la captació”, considera la professora d’Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, Elena Neira. Bob Iger, conseller delegat de la companyia, va anunciar que durant el primer any s’estrenaran vint sèries i deu pel·lícules, tot i que poques de producció pròpia. “L’oferta d’originals de partida que té Disney en comparació amb la de Netflix és força escassa, tot i que no es pot menysprear el múscul que té el seu catàleg”, assenyala Neira.

3. Què faran les altres plataformes? Netflix sembla tenir el full de ruta de l’èxit: molt contingut original, un sistema de recomanació i la millor experiència d’usuari.

4. Disney té una marca molt enfocada al món infantil, però també està atrapant gent més gran. El fet d’oferir entreteniment a diferents espectadors segons l’edat es pot convertir en el seu gran avantatge competitiu.

5. Netflix porta cinc anys a l’Estat espanyol. Ara bé, l’antiguitat fa temps que va deixar de ser un element clau per a retenir usuaris, sinó que prima més la qualitat.

6. Que Disney faci servir el seu servei de vídeo a la carta per estrenar-hi pel·lícules i atraure possibles subscriptors “és poc probable”, assenyala Neira. Sobretot després de l’èxit d’El rei lleó als cinemes.

7. I amb la resta de pel·lícules com Marvel? “El sistema és pensat perquè el títol transiti per altres finestres, com el lloguer o la compra digital i la televisió de pagament abans d’estar disponible en serveis de subscripció com el de Disney.

8. Segons l’experta, “Disney no escatimarà en inversió per desenvolupar una plataforma solvent tecnològicament”, ja que Netflix és un competidor d’altura amb un servei gairebé personalitzat de recomanacions i una interfície molt intuïtiva. A més, tot i que Disney pot estar molt enrere en big data, coneix molt bé els gustos del seu públic objectiu.

9. Disney rep ingressos de molts sectors, a diferència de Netflix, que viu de la capacitat per a convèncer l’usuari que pagui la quota un mes més.

10. Disney ha comprat la plataforma Hulu, on tindran cabuda els continguts no estrictament familiars, com les propietats de superherois de contingut adult o moltes de les sèries d’FX.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat