Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

L’açaí, el 'brunch' més de moda, per AMIC

açaí
(Font: AMIC)
Si aneu a fer un brunch, veureu que s’ha posat molt de moda anar a prendre un bowl d’açaí. Potser ja l’has vist a Instagram, a pàgines de salut o restaurants orgànics. Però no és únicament un plat visualment desitjable, sinó que és extremadament sa.

L’açaí és un fruit provinent de la selva amazònica de Brasil. Semblant a un nabiu, però més gran i amb moltes més propietats. És rica en vitamina A, B, C i E, àcids grassos omega-3, 6 i 9, aminoàcids, calci i fòsfor, conté una bona quantitat de fibra i és pobre en sucres. També conté molts antioxidants, aportant proteïnes, vitamines i molts minerals com ferro, zinc, magnesi i potassi. Per tant, és el que s’anomena una superfood.

I amb totes aquestes propietats, quins beneficis ens aporta aquesta fruita? Per començar, ajuda que el nostre cos estigui actiu i ple d’energia. A més, és una fruita que ajuda a disminuir la gana. Els antioxidants que conté ajuden a rejovenir la nostra pell, desintoxicar el cos i reforçar el sistema immunològic. També ajuda a mantenir el nostre cos saludable, millorar la funció digestiva i normalitzar els nivells de colesterols. El simple fet d'eliminar les toxines del nostre cos ajuda a eliminar grassa, cremar els greixos saturats i accelerar el metabolisme cremant calories.

El famós açaí bowl

En els últims temps, aquests bowls s’han fet especialment famosos. Podem dir que és un dels esmorzars més saludables per començar el dia.

L’açaí bowl consisteix en pols o suc d’açaí (pots trobar-ho a tendes orgàniques o on line), barrejat amb llet, granola o avena i fruita congelada. El més important és la consistència. Quan ho tinguis tot barrejat, a sobre hi pots posar la fruita que més t’agradi sense congelar; la més habitual és el plàtan.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat