Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Aprovada l’execució de tres projectes que impulsa la Diputació amb el suport del programa FEDER

Rosa Maria Perelló, Gerard Martínez
La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, durant l'entrevista concedida a aquest diari. (Foto: Arxiu)
La Generalitat de Catalunya ha aprovat l’execució de tres projectes de conservació, protecció i foment del patrimoni natural i cultural que impulsa la Diputació de Lleida amb el suport del programa FEDER. Es tracta dels projectes Camins tradicionals dels Pirineus, Camí de Sant Jaume. Xarxa de patrimoni i Paisatges de Ponent, que representen una inversió a realitzar entre 2020 i 2021 de 7.751.190,83 € i una captació de 3.875.595,43 € provinents del FEDER.

Cadascun dels projectes té les seves característiques i zones d’influència específiques. Concretament Camins tradicionals dels Pirineus –que compta amb un pressupost de més d’1,6 M€– té incidència a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès, la Noguera i el Conselh Generau d’Aran i consisteix en la creació d’una xarxa de senders a partir de camins tradicionals que ha de permetre vertebrar les rutes de senderisme a les comarques pirinenques amb les rutes de França, Girona, Barcelona i Osca, dinamitzant l’economia dels nuclis de poblacions connectats i posant en valor els recursos naturals i patrimonials. L’ajut del fons FEDER és de 802.931,10 €.

Paisatges de Ponent durà a terme 33 accions de conservació del patrimoni cultural i dels nuclis antics dels municipis motor. Aquest projecte disposa d'un pressupost de 3,8 M €, dels quals 1,9 M€ surten d’aquests ajuts.

 

I pel que fa al projecte Camí de Sant Jaume. Xarxa de patrimoni, s’impulsa el camí de Sant Jaume entre Tàrrega i Alfarràs, generant marques turístiques, recuperant valors paisatgístics, dotant de la infraestructura necessària el territori, creant nous productes culturals i turístics, elaborant plans d’acció, cercant futures línies de finançament i, especialment, potenciant el creixement econòmic i creant ocupació a les zones rurals, valoritzant el patrimoni cultural i natural del territori. Aquest projecte té un pressupost de 2,3 M€, i els ajuts europeus són d’1,1 M€.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat