Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Kiddle: el cercador per a nens, per TecnoNews

Kiddle
(Font: Kiddle)
Augmentar la seguretat dels menors a Internet és un dels grans reptes del sector de les tecnologies. Per als nens és molt senzill acabar a pàgines de continguts inadequats des dels grans cercadors, i per aquest motiu ha sorgit Kiddle.

Aquesta plataforma s'assembla molt al cercador més famós del ciberespai. Ja sigui en el seu disseny com en el seu maneig, Kiddle segueix l'estructura de Google i ofereix als menors resultats adaptats a la seva edat. D'aquesta manera, mitjançant una barra de cerca que empra els filtres de control de Google, els nens poden buscar sense por de trobar-se amb pàgines no aptes per a la seva edat. A això cal afegir que la pròpia iniciativa disposa d'un equip d'editors que s'encarreguen de seleccionar i esborrar aquells continguts que no haurien de veure els menors.

D'altra banda, si un menor tracta de fer una cerca emprant conceptes que podrien portar-lo a pàgines amb continguts que no són apropiats per a la seva edat, automàticament Kiddle no ofereix cap resultat de cerca.

D'aquesta manera, quan el menor fa la cerca, el primer, el segon i el tercer resultat són de continguts directament fets per a nens. Els següents resultats de cerca corresponen a resultats fets per a tots els públics però que són aptes per als nens.

A més, els resultats de cerca es complementen amb els de Kpedia, una plataforma semblant a Viquipèdia que conté 700.000 articles per a menors amb textos curts i escrits en un llenguatge fàcil per a ells.

L'únic inconvenient de Kiddle és que de moment només està disponible en la seva versió anglesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat