Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Poden els polítics tenir comptes personals a les xarxes socials?, per TecnoNews

mòbil
(Foto: Sara Kurfess)
Poden els polítics tenir comptes personals a les xarxes socials? Això és el que ha posat sobre la taula la congressista més jove de la història dels Estats Units. Ocasio Cortez, de 29 anys, representant pels barris del Bronx i Queens, comptava amb 1,7 milions de seguidors en el seu perfil d'Instagram, però ha hagut de deixar-lo, almenys durant el temps que es dediqui a la política, per les recomanacions publicades en el manual de la Cambra de Representants nord-americana.

És per aquest motiu que ha obert un altre compte al qual ràpidament s'han sumat 180.000 persones. Ocasio ha actuat de la mateixa manera amb el seu compte de Twitter, en la qual tenia 2,28 milions d'usuaris.

Segons el document de bona conducta –que no obliga–, qualsevol congressista ha d'informar molt clarament quin és el seu lloc en la funció pública. És a dir, pot mantenir les seves xarxes socials en actiu sempre que doni fe del treball que té. Sembla una cosa òbvia, però la veritat és que un polític, com la resta d'usuaris de Facebook, Twitter o Instagram, podria decidir no donar informació sobre el seu treball. A ningú el sorprendria que un altre funcionari com un policia pogués ocultar aquesta informació.

A Espanya sembla no funcionar aquesta màxima, i per exemple Pablo Casado no diu quin és el seu lloc dins de la política, doncs només assenyala que és el president del PP. De la mateixa manera opera Albert Rivera. No succeeix el mateix amb Pablo Iglesias, que sí que explica que és diputat del Congrés espanyol.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat