Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Nou membre a la família… Què he de ficar al necesser del bebè?, per Belleza Activa

nadó, maré
(Foto: Weleda)
Amb l'arribada d'un bebè, la llista de quefers es torna interminable: molt a pensar, molt a decidir, molt a organitzar... Avui volem ajudar-te a preparar el necesser del bebè amb els productes de cura que necessitaràs quan neixi i durant els seus primers mesos.

Llista d'indispensables

Com saps, la pell dels nounats és especialment delicada. Les seves particularitats la fan molt sensible i susceptible de sofrir problemes d'irritació, sequedat o erupcions. Per això, la seva higiene requereix que els productes utilitzats siguin molt suaus.

A continuació, t'enumerem els productes que no poden faltar al necesser del teu bebè. Som-hi!

1. Crema de bolquer

La humitat o la fricció poden causar irritacions a la zona coberta pel bolquer. Per això, necessitaràs una crema específica per a calmar i regenerar la pell quan es produeixin aquestes irritacions i, tal com aconsella l'OCU, només mentre està curant-se.

2. Tovalloletes humides

Són molt còmodes i pràctiques per a mantenir al teu bebè net en tot moment. Això sí, has de saber que alguns experts han assenyalat que el seu ús habitual pot estar vinculat a irritacions i al·lèrgies. En concret, l'ingredient a evitar és el fenoxietanol, un conservant present en moltíssims productes.

3. Sabó neutre

Els pediatres recomanen que no s'utilitzi, en la higiene diària del bebè, cap sabó o gel de bany amb tensioactius agressius, ja que són detergents artificials que trenquen la fràgil barrera hidrolipídica de la seva pell. D'altra banda, els bebès de menys d'1 any no solen necessitar un xampú per al cap i es pot usar el mateix sabó neutre. Tot i així, existeixen molts xampús específics per a bebès.

4. Crema hidratant

Aplica-la després del bany, per a nodrir la pell del bebè i evitar sequedats. També pots realitzar un suau massatge, que ajuda a enfortir el vincle entre pares i fills.

5. Oli

Una altra possibilitat per a nodrir la pell del bebè són els olis que, a més, van fantàsticament bé per a realitzar massatges. De fet, especialment durant els primers mesos, moltes mares prefereixen usar olis en comptes de cremes hidratants.

6. Raspall

El cabell dels bebès és més fi que el dels adults, per això s'enreda més fàcilment i tendeix a trencar-se. Perquè resulti més còmode per al bebè, pentina'l mentre el seu pèl encara està humit.

7. Tisores o tallaungles

Les ungles dels bebès creixen molt de pressa, especialment les de les mans. Talla-les una vegada per setmana per a evitar que s'esgarrapin. El més habitual és utilitzar tisores de punta rodona, encara que també hi ha tallaungles específics per a bebès.

8. Colònia

Encara que els bebès ja fan bona olor per si mateixos, la colònia és un clàssic al seu necesser. Ha de ser una colònia específica per a bebès, ja que són menys fortes.

Tampoc no pot faltar

Evidentment, al teu necesser del bebè no poden faltar altres indispensables com els bolquers, la capeta de bany (la caputxa evita que la calor surti pel cap), una esponja suau i un termòmetre per a controlar la temperatura de l'aigua. També, alcohol al 70%, cotó i gases estèrils per a cuidar la resta del cordó umbilical del bebè fins que caigui, dues o tres setmanes després.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat