Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Videojoc per acostar a la societat a les polítiques mediambientals, per TecnoNews

Sim4Nexus
(Font: Sim4Nexus)
El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha presentat en el marc de la fira Iwater, que es va celebrar la setmana passada a Barcelona, el projecte Sim4Nexus, que està desenvolupant un videojoc (un serious game) en forma de simulador on line que permetrà que els usuaris entenguin els resultats de les polítiques de gestió mediambientals des d'una aproximació transversal i a diferents nivells.

L'objectiu del projecte europeu Sim4Nexus és garantir la gestió integrada, eficient i sostenible de recursos com l'aigua, l'aliment i l'energia condicionats pel canvi climàtic (coneguts com a Nexus). "Sovint aquests recursos no s'administren correctament a causa de polítiques inconsistents i la falta d'eines que permetin assajar aquestes polítiques abans de ser aplicades per millorar-les. Sim4Nexus intenta suplir aquesta manca mitjançant un joc on line", explica el director de la unitat de Sistemes Intel·ligents d'Eurecat, Gabriel Anzaldi.

En conjunt, Sim4Nexus desenvoluparà metodologies de modelització de sistemes dinàmics combinades amb eines d'intel·ligència artificial que permetran treballar amb els resultats establerts prèviament per la comunitat científica. Els resultats es presentaran a l'usuari en un entorn de joc seriós, fàcil d'entendre i motivador. D'aquesta manera, es pot quantificar i simular l'efecte de les polítiques dissenyades per afectar un camp, per exemple l'aigua, l'energia i els aliments, informant així als responsables polítics de les conseqüències no intencionals de les seves polítiques, la reducció de les incerteses, la cobertura de les llacunes del coneixement i el desenvolupament dels recursos naturals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat