Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Estem enganxats al telèfon, per TecnoNews

mòbil
(Font: TecnoNews)
L'addicció a les noves tecnologies ens fa dir estupideses. Almenys això és el que es desprèn de l'estudi dut a terme per l'empresa de ciberseguretat Kaspersky Lab. Segons aquesta recerca, 1 de cada 5 persones preferia caminar nua pel carrer abans de no portar el seu telèfon intel·ligent damunt. El 23% respon d'aquesta forma davant d'un qüestionari que l'empresa ha realitzat a 11.250 usuaris d'entre 18 i 60 anys. El 23% se sent nu sense el seu smartphone.

Les xifres no acaben aquí. La mateixa recerca de Kaspersky determina que el 32% de les persones enquestades no recorda com era la seva vida abans que les noves tecnologies irrompessin en cada racó del nostre dia a dia. Així mateix, pel 22% la connexió a Internet rivalitza en importància amb l'accés a béns com l'aigua o el menjar.

L'estudi revela fins a quin punt és important tenir un smartphone en les nostres vides. El 43% dels enquestats afirma que el primer que fa en despertar-se és consultar el telèfon, mentre que el 90% assegura que sentiria molt estrès en cas que li robessin el seu telèfon intel·ligent. Afegim a això que el 26% mira la pantalla del dispositiu mentre creua el carrer, el 21% mentre camina per zones perilloses o desconegudes i, per necessitat, el 13% ho posa a carregar en llocs públics i ho deixa desatès.

De la mateixa manera, sofrim alts nivells d'estrès quan el nostre telèfon es queda sense bateria o si no tenim connexió. A més, els problemes de connectivitat, sigui per un motiu o un altre, poden arribar a afectar les relacions. El 36% respon que en alguna ocasió això ha significat un problema dins de la seva relació.

En definitiva, estem enganxats al mòbil i cada cop avencem més cap a la dependència tecnològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat