Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Quan un gat es fa gran, per Gatos felices

gats
(Font: Gatos felices)

A partir dels 7 anys podem dir que el nostre ja és sènior i a partir dels 10, que és d’edat molt avançada. Fer-se vell no és una malaltia però, per millorar la qualitat de vida dels nostres felins, paga la pena tenir presents algunes recomanacions.Un aspecte fonamental per a la salut del gat gran és la nutrició i el control de pes. Proporcionar-li aliments específics d’acord amb la seva edat ens ajudarà a controlar que no s’engreixi i farà que estigui més sa. Si prefereix els aliments humits als sòlids, serà imprescindible controlar la salut dental i raspallar-li les dents després dels àpats.

Un altre problema habitual és que faci les seves necessitats fora de la safata. En primer lloc, caldrà comprovar que pugui accedir-hi amb facilitat i, si no li és possible fer-ho, posar-li una rampa o un lloc amb sorra amb la vora més baixa.

La vista i la oïda del gat gran són menys fines i el seu cos es torna menys àgil. Tot això pot provocar accidents, per la qual cosa intentarem eliminar qualsevol element perillós de les seves zones preferides.

Amb l’edat, els gats van perdent pèl de manera normal. I sovint deixen d’empolainar-se correctament. Aleshores, es fa imprescindible un raspallat diari i un bany mensual, si fos necessari.

Finalment, ajudar-lo a mantenir una vida activa i que estigui correctament vacunat i que prengui les seves medicines, en cas de prescripció veterinària, és ara més important que mai. Una revisió anual preventiva pot servir per detectar les malalties del nostre gat sènior.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat