Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Canal

Els flequers demanen que s'aposti pel pa artesà i els forns tradicionals

Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Rafel Peris, Manel Llaràs,
A la dreta de la imatge, Manel Llaràs, president de la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers i del Gremi de Forners de Lleida. (Foto: Arxiu)
El consum de pa a Catalunya ha disminuït en els dos darrers anys. Durant el 2016, cada català va consumir, de mitjana, 34,65 quilos anuals de pa, un 1,4% menys que l'any anterior. La mitjana europea es va situar en els 60 quilos/persona/any mentre l'OMS recomana menjar-ne 90 quilos anuals per persona. Coincidint amb el Dia Mundial del Pa, els flequers catalans reclamen al consumidor una aposta pel pa artesà de forns tradicionals i a l'administració, una major regulació del sector davant de la "competència" que els suposa el pa de massa congelada de la gran distribució. En aquest sentit, la fleca tradicional reclama que no es pugui obrir un forn sense tenir formació en el sector i que només puguin estar retolats com a forns artesans aquells que elaboren el seu propi pa, així com campanyes de consum de productes artesanals. El sector també demana que la restauració i les escoles ofereixin pa artesà enfront al de massa congelada. Tot i això, des de la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers es mostren optimistes davant del ressorgiment de la nova flequeria, amb pans d'autor i una personalitat pròpia i amb pans elaborats mitjançant blats de productors del territori, que compten amb una bona acceptació per part del consumidor.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Llarena està quedant atrapat en la seva pròpia teranyina

Publicitat
Publicitat